Magnepan MG-1.7i

MG-1.7i

En van de grote voordelen van quasi ribbon eenheden is het extreem grote frequentiebereik. Samen met de forse belastbaarheid kan de quasi ribbon eenheid van de MG 1.7i maarliefst vijf(!) octaven bestrijken. Van het kritische middengebied tot de hoogste hoorbare frequentie n ruim daarboven (500 Hz tot 24 kHz). Het eindresultaat is zo natuurgetrouw, helder en realistisch, dat het de mening van vele duizenden luisteraars over planar luidsprekers heeft bijgesteld.

Kleine compacte luidsprekers zijn erg populair. Bij Magnepan zijn wij hier uiteraard volledig van op de hoogte. Toch ontwerpen en produceren wij niet luidsprekers om alleen maar anders te zijn als collega fabrikanten. Als het voor ons mogelijk zou zijn om de unieke Magneplanar weergavekwaliteiten te verpakken in een piepkleine behuizing zou Magnepan net zo bekend zijn geweest als de beroemde en piepkleine Bose luidsprekers. Hoe goed de techniek van veel andere merken ook kan zijn en hoe graag ze dat ook zouden willen, het is gewoonweg onmogelijk om met een kleine weergever dezelfde weergavekwaliteit te bereiken als een full-range planar luidsprekersysteem.

Sommige wetenschappers beweren dat vooral het grote paneeloppervlak in combinatie met de relatief geringe, noodzakelijke membraanuitslag en lage vervorming zijn die planar luidsprekers zo bijzonder maken. Mede door zijn relatief forse fysieke afmetingen is een Magneplanar weergavesysteem in staat tot de zo bekende zeer realistische weergave. In het licht van zijn afmetingen, is de MG 1.7 zelfs in staat tot een werkelijk unieke weergavekwaliteit waar vele muziekliefhebbers op slag verliefd op zijn geworden.

technische specificaties MG-1.7i